Maro
(Maro)

Albanian

Maro trimja si vita,
moj e bukura si drita.

Pa gjum netëve me radhë,
qëndisje shqiponjë të gjallë.

Moj Maro moj Marigo,
ç’ të tha zëmëra që do ?

Çi thua shqiponjës-o ?
hapi krahët dhe fluturo.
Maro brave as a warrior,
beautiful as the light.

Many sleepless nights in a row,
embroidering the bright eagle.

Dear Maro, dear Marigo,
What can be said?

Where are your eagle claws?
You opened your wings and flew.


About Marigo Posio, remembered for embroidering the Albanian flag raised by Ismail Qernali during the Albanian Declaration of Independence in Vlorë in 1912.